Analiza e poezise

ANALIZË STATISTIKE DHE STILISTIKE E GJUHËS SË LASGUSH PORADECIT. January 1986. Thesis for: Magister of Philological Sciences (Mr. Sc.) Advisor: Prof. dr. Rexhep Ismajli. Project: Korpusi i ...Analize E Vepres Kanuni I Leke Dukagjinit December 2019 107. More Documents from "Aurela Elezaj" November 2021 0. Projekt Gjeografie ..mjedisi Ne Trevat Shqiptare January 2022 0. Analize Letrare : "vallja E Yjeve" January 2022 0. October 2019 324. Lidhja E Matematikes Me Lendet E Tjera December 2019 74.Report this Document. Description: Analizë e veprës “Vallja e yjeve” e Lasgush Poradecit. Vallja e Yjeve” është klasifikuar te lirikat e dashurisë së Lasgush Poradecit, e cila ka një nëntekst të fuqishëm filozofik. Duke filluar për nga titulli (Vallja e Yjeve) e cila është metaforë emërore. Lasgushi i këndon dashurisë si ... Poezia e Migjenit dhe Vargjet e Lira. Krijimtaria poetike e Migjenit u zhvillua kryesisht brenda tre viteve 1932-1935. Migjeni shprehu pakënaqesite e tij rreth realitetit shoqëror të asaj kohe. Dha pamje tronditëse, të klasave të shtypura dhe të shfrytëzuara. Në krijimtarinë e tij, për herë të parë përftohen figura dhe portrete ...Për tridhjetë vjet me radhë Dritëro Agolli u zgjodh deputet. Krijimtaria e tij letrare është mjaft e pasur në gjini e lloje të ndryshme: poezi, poema, tregime, novela, romane, drama, skenarë filmash etj. Është fitues i disa çmimeve dhe i nderimeve të tjera. Disa prej veprave më të rëndësishme të tij janë përkthyer në ...Në vëllimin "Vallja e yjeve" shkrimtari jep një gjendje vetëdijeje konkrete përmes një gjuhe të ngjyrosur dhe simbolike. Poezia ishte tempulli shpirtëror dhe meditativ i Lasgush Poradecit. Çdo ndjenjë e pasqyronte në mënyrë origjinale si p.sh: dashurinë, të cilën e ndjen dhe e kupton si një fuqi të pashtershme.Si çdo mjeshtëri, ai ka në bazë përvetësimin e saj, zotërimin dhe zbulimin i sekreteve dhe teknikave të caktuara të një vepre të shkruar. Mjeshtërinë e përkthyesit do ta përqasja me mjeshtërinë e aktorit, mjeshtërinë e këngëtarit, të instrumetistit, që interpreton një tekst, një karakter, një melodi, një partiturë.(me rastin e ditës së poezisë) gjithmonë kam pas dëshirë me i prekë me dorë retë e bardha të kaltërtin qiell me i taku burrat e dheut ditën me diell me e prekë me dorë tokën e madhe me ndi si rrah fort një zemër nëne mbetur peng e plagosur në gjirin e atdheut amaneti i birit të saj sosur. gjithmonë kam pas dëshirëA leksander Stavre Drenova, i njohur si Asdreni ishte poet, publicist, patriot dhe demokrat shqiptar. Lindi më 11 prill 1872 në Drenovë në një familje të varfër fshatare. I mbetur jetim u detyrua të braktiste shkollën e mesme dhe të mërgonte në Rumani më 1889. Bëri punë të ndryshme dhe kaloi një jetë me shtrëngime. Poezia është gjini letrare, ku porosia e poetit zakonisht shprehet me vargje. Poezia ndërthur figura stilistike (letrare) siç janë rima, metafora, krahasimi, hiperbola, litota etj. Konsiderohet se poezia është lloji më i vjetër i krijimtarisë letrare. Shembuj të hershëm të krijimtarisë poetike janë "Epi i Gilgameshit" (1700 p.e.s.), pjesë të Biblës dhe veprat e Homerit.e ata,që brënda janë…. e vuajnë e të ikin duan në strehën e ëndërruarë të lodhur ne shtegetim". KASAPHANE Që i vogël ish tmerruar,lemeritur,zemra ish vrarë Fliste e i rridhnin lotë ,në sytë mbushur me llahtar Në to i kish ngelur hije,gjëme zeza, që kishte parë nëna e tij,mbuluar gjak,me barrën në bark të çarë.Në Strugë u hap mbrëmë edicioni i 59-të i poezisë "Mbrëmjet strugane të poezisë" në kushte pandemie, me praninë e dhjetëra poetëve të huaj, të cilët lexuan poezitë në distancë përmes video prezantimeve. Në fillim të manifestimit në Hotelin "Drini" umetaforike e fuqisë dhe së dyti është koncepti me të cilin lidhet fjala poetike e Shallvarit me fuqinë si nocion filozofik. Duke parë këto anë unë do të diskutoj nëprmjet vargut dhe fjalës poetike të këtij autori artikulimin që vetë poezia e tij prezanton. Në poezinë "Puthja e Judës" autori nëpërmjet stilit të tij dheNë Strugë u hap mbrëmë edicioni i 59-të i poezisë "Mbrëmjet strugane të poezisë" në kushte pandemie, me praninë e dhjetëra poetëve të huaj, të cilët lexuan poezitë në distancë përmes video prezantimeve. Në fillim të manifestimit në Hotelin "Drini" uPoezia ishte tempulli shpirtëror dhe meditativ i Lasgush Poradecit. Çdo ndjenjë e pasqyronte në mënyrë origjinale si p.sh: dashurinë, të cilën e ndjen dhe e kupton si një fuqi të pashtershme. Rëndësia e poezisë së Poradecit qëndron në reformimin që ai i bëri lirikës në poezinë shqipe si në formë ashtu edhe në përmbajtje.Report this Document. Description: Analizë e veprës “Vallja e yjeve” e Lasgush Poradecit. Vallja e Yjeve” është klasifikuar te lirikat e dashurisë së Lasgush Poradecit, e cila ka një nëntekst të fuqishëm filozofik. Duke filluar për nga titulli (Vallja e Yjeve) e cila është metaforë emërore. Lasgushi i këndon dashurisë si ... Poema "Bagëtia e bujqësi" u botua më 1886. Është një nga veprat më të bukura e më të frymëzuara jo vetëm të Naimit, por edhe të krejt letërsisë së Rilindjes. Bagëti e Bujqësi (Analizë) - Naim Frashëri. Nga: Xhesjana Topalli. Publikimi: 28/10/2017 20:53.humë njerëz thonë e nuk u pëlqen poezia ep e nuk e kuptojnë atë. Megjithë e poezitë kanë një hi tori o e me azh bazë, hpe h ekzi ton një hi tori o e me azh themelor që duhet të analizohet duke hqyrtuar poezinë. Pa i ta analizoni, do ta kuptoni më mirë dhe do të zbuloni e e vlerë oni dhe hijoni poezinë nga a e ki hit menduar.Lexoni poezinë me zë të lartë. hkruani di a ...Jun 18, 2022 · Kryeministri Edi Rama, në kuadër të turit të takimeve për përzgjedhjen e drejtuesve të rinj vendor në 61 bashkitë e vendit, ka vizituar sot Peshkopinë. “Duke parë mirë rezultatet duke u përpjekur t’i lexojmë siç duhet duke mos u kënaqur me atë që kemi arritur dhe duke shtirë reagimin në proçese ripërtëritëse të PS. Partia […] LAHUTA E MALCIS. Poema nis me përleshjet kufitare midis fiseve të Hotit e të Grudës dhe fqinjëve po aq të rreptë malezezë më 1858.Thelbi i veprës janë këngët 6-25 që u kushtohen ngjarjeve të viteve 1878-1880, që lidhen me Kongresin e Berlinit, i cili i dha toka kufitare shqiptare Malit të Zi dhe çoi në krijimin e Lidhjes së Prizrenit për të mbrojtur interesat e kombit.Ato e bëjnë për vete lexuesin,në përgjithësi, dhe atë lexues, që e do poezinë si oksigjeni, që ne thithim në mushkëri. Poeti ka ditur të përzgjedhë edhe fjalën e gdhendur, atë e ka vendosur aty ku duhet për te vargu me kolor ndjenjash. Kjo gjetje e ka bërë edhe më elastike, por edhe më të ngrohtë, poezinë e shkruar në ...Në vargjet e poezisë "Gjuha e zemrës" dëshmohet se mjeti dhe mënyra për t‟iu afruar Zotit është vetëm dashuria ndaj tij: Prandaj zemrës kjo gjuh‟ i është dhënë Që t‟i thotë asaj të fshehtën e pathënë. Këtë gjuhë e dëgjojnë dijetarët, rrugënjohësit e dijes, zbulimtarët. (Poezia "Gjuha e zemrës", fq.OP-ED Analiza dhe hulumtime Propozime konkrete të politikave praktike Buletin informativ. ... (OSHC), me qendër në Mitrovicën e Veriut, Kosovë, e cila u themelua në Dhjetor 2011. Rrjete sociale. Kontakti +381 (0) 64 11 77 871 +383 (0) 44 53 98 52; [email protected]; [email protected] ...Zvicerani Francesko Micieli, Tanja Bakiç nga Mali i Zi dhe poetët shqiptarë Krenar Zejno, Indrit Sinanaj, Alisa Velaj do të çelin ditën e dytë të festivalit. Casimiro De Brito nga Portugalia, amerikania Claudia Keelan, gjermanët Thomas Wohlfahrt dhe Ron Winkler, si dhe slloveni Marko Sosiç janë disa nga emrat e njohur që do të ...Poeti i ri nuk e di edhe për praninë e censurës, kështu që me naivitet mendonin se ai mund të flasim hapur për mendimet e tyre dhe njerëzit të drejtpërdrejtë në rrugën e drejtë. Pushkin "Liberty" të shkruar në fillim të tij 18 vjet. Por pastaj ai e kuptoi se e tyre për të ndryshuar botën ajo do të jetë shumë e vështirë. E. ANALIZA GJUHËSORE veprimi zhvillohet në dy kohë: të shkuarën (të pakryerën dhe të kryerën e thjeshtë) dhe të tashmen per te treguar se kjo grua ka një të shkuar, që po i dikton edhe një të tashme, por nuk dihet nëse do të ketë të ardhme folja përdoret shumë pak (panë, vallzonte, shpërthejshin, dashunojshin, asht)Në rininë e tij, Stalini ishte vetë një poet relativisht i njohur. Ai shkroi tekste romantike patriotike në gjuhën e tij të lindjes, gjeorgjisht, përpara se politika të fillonte t'i thithteenergjitë kryesore. Si një sundimtar i plotfuqishëm, ai ishte shumë arbitrar në trajtimin që u rezervoi shkrimtarëve, duke urdhëruar ...Analizë e veprës "Vallja e yjeve" e Lasgush Poradecit. Vallja e Yjeve" është klasifikuar te lirikat e dashurisë së Lasgush Poradecit, e cila ka një nëntekst të fuqishëm filozofik. Duke filluar për nga titulli (Vallja e Yjeve) e cila është metaforë emërore.E. ANALIZA GJUHËSORE veprimi zhvillohet në dy kohë: të shkuarën (të pakryerën dhe të kryerën e thjeshtë) dhe të tashmen per te treguar se kjo grua ka një të shkuar, që po i dikton edhe një të tashme, por nuk dihet nëse do të ketë të ardhme folja përdoret shumë pak (panë, vallzonte, shpërthejshin, dashunojshin, asht)Vargjet e Lira - Migjeni, Analiza dhe Vepra e plote! Lindi në Shkodër më 13 tetor 1911. Pas kryerjes së shkollës fillore, gjysmë të mesme dhe seminarit ortodoks, punoi si mësues në fshatin Vrakë, në Shkodër dhe në Pukë. Migjeni solli elemente të reja në letërsinë shqipe, sidomos në pasqyrimin ekzistencial të jetës së ...pavarësisht se gjenezën e poezisë këtu poetja e lidh arficialisht me dekoratat e të rënëve dhe me dëshmorët, përsëri rimerr në vëmendje enigmën që përfaqëson poezia, natyrën e saj dhe mënyrën e krijimit ku diçka unike ngjizet së bashku nga vetmia, e pashmangshmja e fryzmëzimit, raporti i vetishëm dhe i përhershëm i poetit me fletën e bardhë në …Ato si unë ndjekin një ëndërr. që t'i duan për atë që janë. dhe jo për atë që do të mund të kishin qenë. Ato si unë bredhin nëpër botë në kërkim të atyre vlerave që, tani, kanë rënë në harresën e shpirtit. Ato si unë do të dëshironin të ndryshonin, po të ndodhte, do të bënte që të lindnin përsëri.ANALIZE LETRARE: MALL - ISMAIL KADARE. Malli eshte nje prej motiveve me te dendura ne poetiken e Kadares,shprehur ne forma te ndryshme si psh:-per femijerin,-per vendlindjen,-per vajzat e bukura te Moskes,-per vajzen qe ka prekur shpirtin e tij,etj.Malli eshte lejtmotivi I kesaj poezie.Poezia e mrekullueshme "Fluturimi" ka një prerje sa filozofike aq edhe poetike, artistike. Që në titull, duket sikur vetë teksti na ngre peshë e na çon lart, në qiell dhe prej lartësive shohim se si burojnë ndjenjat nga shpirti i dashuruar. TashiOP-ED Analiza dhe hulumtime Propozime konkrete të politikave praktike Buletin informativ. Fusha e Punës. ... Unë e kam pasur dashuri për shkrimin, leximin dhe letërsinë që në klasën e parë. Më pas shkruajta poezitë e para dhe hyja në botën e poezisë. Gjithmonë kam dashur të shpreh ndjenjat, mendimet dhe qëndrimet e mia dhe kam ...Analiza e planit do të vazhdojë, duke treguar pak për historinë e krijimit të poemës dhe mbledhjes në të cilën është përfshirë. "Lule romantike" - një koleksion poezish, botuar në vitin 1908. Heroi lirik në këtë cikël mundohet me maska të ndryshme. Ai është humbës i gjithë lojtarit, i cili e vendosi kryqin e tij në ...Akademia e Shkencave dhe e Arteve e Kosovës (ASHAK), Rruga Agim Ramadani, nr. 305, Prishtine, Republika e Kosovës. ... Te Camaj, Sabri Hamiti jep bioletrën e tij poetike, lakoren e tij krijuese nëpërmjet një analize përimtuese të konceptit themelor të autorit si ekuilibrues të zërave të trashëgimisë metonimike dhe shkronjës ...Shtëpia botuese "Dituria", Tiranë, 1994. Përmbledhja poetike e Zef Zorbës 1)"Buzë të ngrira në gaz",e shkruar brenda skajeve të një jete të tërë, nga viti 1945 deri në vitin 1980, u botua një vit mbas vdekjes së poetit, nën kujdesin e Stefan Çapalikut. Më pas u botuan edhe disa poezi të tjera në revistat "Phoenix ...Skenat e dhunës brutale alternoheshin me momente poezie, duke e trazuar psikikën e spektatorit, dhe duke konkurruar me përsosmërinë stilistike. Kjo ishte tronditja që shkaktoi dalja në kinema e filmit "The Godfather" (Kumbari) në vitin 1972 me regjinë e Francis Ford Coppola, dhe skenar të Mario Puzo, bazuar në romanin e njohur me ...URIME DITA E POEZISË Sot është Festë për poetët/etet, në Ditën ndërkombëtare të Poezisë,.. edhe unë nuk do të shkruaj poezi por dua vetëm t'i përshdes poeteshat dhe poetët kudo që ndodhen ata: *** - Në mundeni të zbritni thellësive të poezisë, për të rrëmuar fjalë prej xeheve me ar... errësirën dritë të ia bëni njerëzisë... ju dëshiroj të keni muzë të ...e, analize lasgush poradeci lirika ese dhe projekte, analize e vepres vallja e yjeve lasgush poradeci, 33 vjetori i vdekjes s lasgush poradecit sinjali, lasgush poradeci lirika analiz e veprs 12vite com, lasgush poradeci gjeniu me pilul cianuri n xhep abc news, analiz poezish lasgush poradeci 1 n ese dhe, vdekja e nositit poezi shqip, lasgush ... Antologji e poezise bashkekohore greke i ofron lexuesit shqiptar një përzgjedhje të pashoqe të disa prej zërave më të pasur dhe më emocionues të kohës sonë. Poetët e përfshirë në të janë të rinj, shumica prej tyre nën dyzetë, por ata bartin me vete bagazhin e një tradite të pasur të poezisë greke, duke u bërë kështu pjesë e periudhës post-moderne të shkruar pas ...Atje ku kjo jetë, sikurse në fusha e në qytete, është zhdukur, ka ekzistuar dikur dhe ruhet sot e gjallë sëpaku në ndjenjë të gjindes. Është pra njësia shqiptare, shpeshherë e panjohur, e cila ndrit së poshtmi më çdo anë. ... Prof. Eqrem Çabej: Analiza për Epikën e Poetit kombëtar, At Gjergj Fishta (2)Analizë e veprës "Vallja e yjeve" e Lasgush Poradecit. Vallja e Yjeve" është klasifikuar te lirikat e dashurisë së Lasgush Poradecit, e cila ka një nëntekst të fuqishëm filozofik. Duke filluar për nga titulli (Vallja e Yjeve) e cila është metaforë emërore.Më poshtë do të gjeni veprat që maturantët duhet të studiojnë për provimin e Letërsisë 2022 NjohuritëAftësitëHomeri - Iliada.- Rëndësia e Homerit në letërsinë emëvonshme.Homeri "Iliada"Nxënësi:- vlerëson rëndësinë e Homerit në letërsinë e mëvonshme;- interpreton, analizon dhe gjykon për vlerat artistike të poemës "Iliada"Eskili - Prometeu i mbërthyer.-Shkup, 2 janar 2021: VLERËSIME PËR "LAHUTËN E MALCÍS" DHE PËR FISHTËN Eqrem Çabej (11908-1980): "…Fishta zë fill me njësinë e vogël të fisit për të mbaruar te njësia më e madhe e kombit, ia fillon me bariun e moçëm Marash Ucin dhe mbërrin te Abdyl Frashëri në Lidhjen e Prizrenit. Duket qartas përpjekja e tij të zgjerojë dalëngadalë botën në një brendi më ...Analiza e një teksti poetik Poezia"Vjeshta e sëmurë" Gijom Apolineri Vjeshtë e sëmurë dhe e adhuruar Ti do të vdesësh kur stuhia të ulërijë në trëndafilishte Kur të bjerë dëbora Nëpër pemishte. E gjora vjeshtë Vdis e bardhë dhe e pasur Me dëborë e fruta të arrira. Lart në qiell Vërtiten gjeraqina Sipër shtojzovalle flokëblerta e trupvogla.Poezia e Migjenit dhe Vargjet e Lira. Krijimtaria poetike e Migjenit u zhvillua kryesisht brenda tre viteve 1932-1935. Migjeni shprehu pakënaqesite e tij rreth realitetit shoqëror të asaj kohe. Dha pamje tronditëse, të klasave të shtypura dhe të shfrytëzuara. Në krijimtarinë e tij, për herë të parë përftohen figura dhe portrete ...Poema "Bagëtia e bujqësi" u botua më 1886. Është një nga veprat më të bukura e më të frymëzuara jo vetëm të Naimit, por edhe të krejt letërsisë së Rilindjes.Askush para Naimit nuk i kishte kënduar dashurisë e mallit për atdhe, krenarisë kombëtare dhe bukurisë së natyrës shqiptare me një patos aq të zjarrtë e me një gjuhë poetike aq të ëmbël e të bukur.Poeti i ri nuk e di edhe për praninë e censurës, kështu që me naivitet mendonin se ai mund të flasim hapur për mendimet e tyre dhe njerëzit të drejtpërdrejtë në rrugën e drejtë. Pushkin "Liberty" të shkruar në fillim të tij 18 vjet. Por pastaj ai e kuptoi se e tyre për të ndryshuar botën ajo do të jetë shumë e vështirë. Më 21 mars në orës 18:00 në Galerinë e Arteve Pamore në Tetovë do të shënohet 21 marsi - Dita Botërore e Poezisë, njofton Portalb.mk. Me këtë rast, Klubi Letrar "Metafora" që vepron në kuadër të Shoqatës për Kulturë dhe Art "Tradita", do të organizojë edicionin e dytë të manifestimit letrar ndërkombëtar ...Edhe pse qeveria rriti masën e kontributeve, si rrjedhojë e rritjes së pagës minimale në 1 janar 2021 me 30,000 lekë nga 26,000 lekë që ishte më parë, kjo nuk ka qenë e mjaftueshme për të frenuar deficitin të zgjerohet, pasi shpenzimet e skemës janë në presionin e plakjes së popullsisë.Duhet të shtojmë se konstatojmë prekje që reflektohen nga analiza. E kemi fjalën edhe për tinguj të caktuar si rasti i një/nji të cilat janë të rëndësishme për llojin e prozës së Migjenit si prozë poetike. Në letërsinë shqipe duhen parë të gjitha tekstet e botuara nga 1972 e këtej, pas Kongresit të Drejtshkrimit. ...Tema Dashuria & Besnikëria Lloji i Sonetit Sfondi Shekspiri është poeti/dramaturgu më i famshëm britanik. Soneti sugjeron që dashuria është përgjithmonë -kjo nuk ishte në përputhje me idenë e kohës -në vend të bindjes/nënshtrimit ajo përqendrohet në besnikërinë, faljen dhe barazinë Krahasimet e gjuhëve (ngjashmëri ) dashuri për Yllin e Veriut - Paradoks i përjetshëm ...Dime qe shkrimtaret demokratik e revolucionar te viteve 20 , ashtu si paraardhesit e tyre, vuajten e sakrifikuan se bashku me popullin e tyre dhe per liri edhe per kulture e perparim . Ndaj heroi lirik I poezise se Lasgushit eshte I ndregjegjshem per misionin fisnik qe I ka vene vetes , ate te sakrifikimit per ideale te larta .Do ta botojë nga fillimi i vitit dhe para botimit do të na e japë për ta parë. Kolegët e tij në universitet dhe disa shkrimtarë që e kanë lexuar, e kanë pëlqyer shumë. Botimin e bën me inisiativën e tij. Dorëzoi edhe një listë të pjesëve përbërëse të një laboratori për analiza të tokave që i kisha kërkuar".LAHUTA E MALCIS. Poema nis me përleshjet kufitare midis fiseve të Hotit e të Grudës dhe fqinjëve po aq të rreptë malezezë më 1858.Thelbi i veprës janë këngët 6-25 që u kushtohen ngjarjeve të viteve 1878-1880, që lidhen me Kongresin e Berlinit, i cili i dha toka kufitare shqiptare Malit të Zi dhe çoi në krijimin e Lidhjes së Prizrenit për të mbrojtur interesat e kombit.XIV-XV ( 1933 ).Ndre Mjeda është njëri nga poetët më të mëdhenj të letërsisë shqipe. Me një frymëzim të parë romantik e djaloshar ai ka krijuar poemën e mallit e të dhembjes personale ( Vaji i bylbylit ). Me njohjen e jetës autentike të botës shqiptare ai ka krijuar poemën e botës shqiptare ( Andrra e jetës ).Mrizi i Zanave, u botua për herë të pare më 1913 nga shtypshkronja "Nikaj" në Shkodër dhe përmbante gjithsej 8 poezi lirike.. Botimi i dyte i vepres u be me 1924, nga shtypshkronja "Zonja e paperlyeme", po ne Shkoder. Perveç poezive Fishta perfshiu ne te edhe melodramen "Shqyptari i qytetnuem" dhe tragjedinë "Juda Makabe".Ajo eshte e qendrueshme vetem ne perberjet e patretshme si: CuCl, Cu2O dhe ne perberjet komplekse. Gjendja e oksidimit +2 eshte me e zakonshmja. Joni Cu2+ ngjyros ne te kalter tretesirat ku ndodhet. Sulfati i bakrit CuSO4 perdoret ne bujqesi si dezinfektant. Perberjet e bakrit jane te gjitha helmuese.Etiketa: dita e poezise ... "Luftoi për një ngërç' duhet të gdhendet në gurin e varrit të tij"/ Analiza e The Times: Kriza klimatike do të sjellë rënien e Rusisë! 08 Qershor, 2022 "Kremlini më futi në listën e personave që duhen vrarë", Timoshenko në një rrëfim të pazakontë: Ju zbuloj qëllimet e vërteta të ...May 16, 2022 · Më: 16 maj 2022 Në ora: 07:14. “Eskadronët e vdekjes”. Qendra “Gjenocidi në Kosovë – Plagë e Hapur” sot në orën 12:00 do të promovojë romanin “Eskadronët e vdekjes - kronikë e një kasaphane” i autorit Bardhyl Mahmuti, i cili bazohet në ngjarje të vërteta lidhur me gjenocidin në Kosovë. Romani është i bazuar në ... Tema: Qëndresa e popullit shqiptar në ndeshje me një ushtri pushtuese dhe fati i kobshëm i kësaj ushtrie në truallin shqiptar. Trajtohen edhe tema nga përditshmëria. Subjekti: Kjo vepër konsiderohet kryevepër e prozës shqiptare të realizmit socialist. Shtjellohet ardhja e një gjenerali dhe një prifti në Shqipëri, për t‟i ...Helena dhe Ismaili do të martoheshin më 20 tetor 1963. Një javë para ditës së dasmës, ne, shoqet e saj - Sadija, Veri, Vaska, Tukja, Luixhina dhe unë - bashkuam lekët dhe i blemë një orë tavoline (të bukur për atë kohë), katërkëndëshe, me zile alarmi, të cilën Helena e vendosi përmbi televizor.Në mjedisin kulturor të Kosovës, poeti Ali Podrimja ishte ndër të parët që revoltën e vet poetike ndaj realitetit dhe padrejtësive të kohës e shprehu përmes figurës së ironisë, konkretisht në disa poezi të vëllimit Sampo (1969) dhe në librin Torzo (1971). Me anë të kësaj figure përshkohen, gjithashtu, edhe poezitë e vëllimeve të fundit […]Ketu mund te gjeni analizen apo komentin rreth poezise Dreqi që nuk plaket nga Rrahman Dedaj (Analiza),analiza e poezise dreqi qe nuk plaket Rrahman Dedaj,koment dreqi qe nuk plaket,analize shqip dreqi qe nuk plaket rrahman Dedaj,referat shqip,... Në pafundësinë e ëndrrave të thinjura do ta gjesh Në thellësinë e kujtimeve mbeten thnegla dashurie Fundi i fillimit filloi me kafshimin e mollës së ndaluar Përkrah vetmisë së lodhur eci si i varur në harresë Me padashje mbylle këngën e nisur me tinguj miturie Lotët e tu kur të shteren, do të shterret lum-lumi Analiza e "The Tyger" Stanza nga Stanza; Burimet; William Blake dhe një përmbledhje e "Tyger" "Tyger" është një nga poezitë më të njohura të William Blake, nga libri Këngët e pafajësisë dhe përvojës. Ky ishte një libër i vetëm me dy pjesë, i pari i përfunduar në 1789, i dyti nga 1794 kur u botua i tërë.analiza e Komedia është kryer për herë të parë në 405 para Krishtit. e. dhe ajo u prit mirë nga publiku athinas. Në fakt, kjo loja është një pasqyrim i pikëpamjeve letrare të autorit. Comedy është i drejtuar në mënyrë të qartë kundër Euripidit, i cili duket si femër, sentimentale dhe antipatriotichnym.Publikuar më 12.04.2015 nga Elmaz Gorica. Erblin Vukaj. Shumëkush Prof. Zyhdi Dervishin e njeh si pedagog, apo si studiues të sociologjisë. Pakkush e di se ai gjatë gjithë jetës së tij ka bluar edhe një pasion për poezinë, dhe deri më sot ka katër libra poetik të botuar. 10l_2ttl